«Jeg er en blokk i Borggata og min oppgave er grunnleggende beskyttelse. I grått kler jeg mylderet av skjebner gitt i min varetekt. Jeg er en bygning som bedriver omvendt psykologi: Etterligner asfalt og anonymt krematorium når jeg egentlig er en jungel full av frukt.»

Velkommen til vernissage. Torsdag 17. juni kl 19.00 på Sub Scene, Rosenkrantz gt 17. Følg med på Instagram for oppdatering. Meld deg på til gjesteliste her:

Skjemaet behandles av tjenesten Formspree.io (lenken peker til deres «privacy policy»). Vi bruker utelukkende dine data til å registrere deg på venteliste til vernissage og sende deg et brev i posten. Opplysningene slettes hos oss umiddelbart etter vernissage. Hvis du ikke ønsker å bruke skjemaet kan du kontakte oss via epost (pr@subscene.no) eller i private meldinger på Instagram.


Ragnhild Aarvik skildrer ikke bare murblokka hun bor i, men transformerer umerkelig ugjestmilde Borggata 12 fra et midlertidig oppholdssted til et hjem. I stedet for å figurere som groteske vrengebilder av barndommens eplehage får utleiebaroner og hurtigmat raust tildelt sin plass i tilværelsen.

Orrum skriveklubb, hvor Aarvik utgjør en tredjedel, fanger øyeblikksbilder i penselstrøk og prosa. Borggata 12 er et ambivalent forsvar og en anklage av det ordinære. Grått får være lerret for kveldsolens skyggespill, speil for løvverket og passepartout for beboernes historier.

Og om grønnsakshandleren på hjørnet selger Hardangerepler, er da ikke byen kanskje likevel et sted man kan slå seg til ro?

Orrum skriveklubb

Namnet Orrum har røter i ein vestlandshage full av frukt og grønt. Hagen er så bratt at ein knapt kan stå i den. Ein må nesten klatre. Dei tre medlemma i skriveklubben har sterke minner frå oppveksten i denne hagen, kvar seinsommar med stuttorv og plommer, og forfølging av ei harmonisk bestemor som klatrar rundt og finn grønsaker og bær og som bakar rundstykker til føremiddagsmat.

I 2021 bur medlemma i Oslo. Dei byrja skriveklubben som ein kveldsaktivitet, der det skrivast korte tekstar som aldri når lenger enn kvelden. Dei vert lesne høgt og reagert på. Så er kvelden over.

Medlemmer

  • Åshild Aarvik, f. 1990, har gått på Skriveverkstad på Folkeuniversitetet i Bergen, og kan lese oppimot 150 bøker i året.
  • Live Lundh, f. 1992, skriv på bloggen shakespeareikarantene.com og er litteraturkritikar.
  • Ragnhild Aarvik, f. 1989, studerer på Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo og bur i den gråaste blokka på Tøyen.